Гърми скандал! Охранителни камери записвали гласуващите в секциите, ето къде ВИДЕО |

След първия тур на местните избори стана ясно, че в две училища – в Тетевен и в село Глогово, секциите са били с включени видеокамери, съобщава bTV.

Подадени са жалби за компрометирани на тайната на вота.

На 28 октомври двете секции в Глогово отварят нормално, но директорката е в чужбина, а само от нейния кабинет се включват и изключват камерите. Така всичките 16 камери остават да работят.

„От ОИК никой не ни е предупредил, че трябва да бъдат изключени”, коментира директорката Иглика Милчева. Тя беше категорична, че не е гледала записите.


Снимка: bTV

Камери е имало и в училището по дърворезба в Тетевен. От там твърдят, че са обезопасили всичко. С хартиено тиксо.


Снимка: bTV

Жалбоподатели са от една от политическите сили, които не отиват на балотаж. Според тях нарушения има и те са сезирали властите.


Снимка: bTV

„Установено е, че камерата работи, но не се вижда вотът на избирателя. Вижда се гърбът на човека, не се вижда нищо друго”, твърди зам.-председателят на общинската избирателна комисия Таня Маринова.

Комисията е сезирала на свой ред полицията, която е иззела всички доказателства. Вече има образувано и досъдебно производство. А ЦИК е категорична – камерите по секциите не трябва да работят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"